NXTGEN HIGHTECH krijgt 450 miljoen uit het Nationaal Groeifonds

Bekijk hier het videoverslag van het bezoek van minister Adriaansens (EZK) aan NXTGEN HIGHTECH partner LeydenJar en het NXTGEN HIGHTECH programma.

Minister Adriaansens, Christian Rood (CEO LeydenJar) en Tom van der Horst (kwartiermaker NXTGEN HIGHTECH) lichten toe hoe belangrijk de investering van het Nationaal Groeifonds is voor de hightech industrie in Nederland, het verdienvermogen van Nederland en het oplossen van maatschappelijke problemen.

Lees meer

Terugkijken NXTGEN HIGHTECH uitzending 14 maart 2022

Speciaal voor allen die meewerkten aan het Nationaal Groeifonds voorstel NXTGEN HIGHTECH hebben de tafelgasten de actuele stand van het NXTGEN HIGHTECH programma belicht.

Marc Hendrikse, voorzitter Topteam Topsector HTSM en boegbeeld NXTGEN HIGHTECH en Tom van der Horst, kwartiermaker NXTGEN HIGHTECH waren host en co-host van de uitzending. Simone van Trier verzorgde de presentatie en moderatie van de sessie.

Aan tafel schoven aan:

  • Christian Rood, LeydenJar Technologies – Hoe thin film technologie een forse stap verbetering in de energiedichtheid en CO2 footprint van batterijen mogelijk maakt
  • Huib Heezen, SALDtech – Energietransitie & derde generatie electrolyzers
  • Marcel van Veen, IMS – De Metrologie apparatuur voor de geïntegreerde fotonica
  • Leonardo Ungaretti, Ploeger Oxbo – Handsfree autonoom oogsten van vollegrondsgroente
  • Tom Coen, Priva Kompano – Tomaten Oogstrobot
  • Timo Meinders, Universiteit Twente – NXTGEN Sleuteltechnologieën

NXTGEN HIGHTECH technologie in het nieuws

Bliksemwater-apparaat

Bliksemwater en de toekomst van land- en tuinbouw stond op 10 februari 2022 centraal in het programma ‘Eyeopeners’ van BNR Nieuwsradio. Technologie en natuur gaan in de toekomst veel meer ‘samenwerken’ om zo een toekomstbestendige voedselvoorziening te waarborgen.

Terugkijken NXTGEN HIGHTECH uitzending 16 april 2021

Tijdens de uitzending stond duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en technologiesoevereiniteit centraal.