NXTGEN Hightech is op zoek naar een programma manager domein Composiet Productietechnologie

16-20 uur/week

 

Met een nieuwe generatie hightech equipment de wereld beter maken voor onze toekomstige generatie mensen: onze kinderen. Wil je daaraan meewerken? Versterk het NXTGEN Hightech team in de rol van manager van het domein Composiet Productietechnologie. 

Nog nooit eerder was er een programma als NXTGEN Hightech. Een programma van bijna
€1 miljard dat in samenwerking met meer dan 330 partners de Nederlandse hightech sector een impuls gaat geven. Het doel? In Nederland een internationaal toonaangevend ecosysteem voor hightech equipment realiseren, dat in ieder geval tot de top drie van Europa behoort. Daarbij willen we de rijzende sterren in de hightech equipment faciliteren om een internationale toppositie in te nemen en tegelijkertijd de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen verstevigen. Kortom: ambitieuze plannen. 
Als domeinmanager lever je een cruciale bijdrage aan dit zevenjarige programma dat uit ruim 60 projecten bestaat om Nederland toekomstbestendig te maken én de maatschappelijke problemen waarmee we nu worden geconfronteerd het hoofd te kunnen bieden.  

Wat ga je doen?

Als domeinmanager bij het NXTGEN Hightech programma ben je verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van de activiteiten binnen het domein Composiet Productietechnologie. Je werkt mee aan het behalen van de NXTGEN Hightech programmadoelstellingen. Je waarborgt de businesswaarde binnen het domein voor de Nederlandse hightechindustrie en draagt bij aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van Nederland.  

Je bent het primaire aanspreekpunt en het boegbeeld van het domein naar externe partijen. Je legt connecties met relevante partners zowel binnen NXTGEN Hightech als buiten het programma en vertaalt die, zo nodig, in nieuwe activiteiten of bijsturing van activiteiten.   

Je coördineert het betreffende domeinteam van projectleiders, monitort de voortgang van de KPI’s, deliverables en milestones op project- en domeinniveau, hebt overzicht over domein overstijgende ecosysteemontwikkelingen en daar waar nodig ondersteun je op domeinniveau voorstellen voor het ontwikkelen van ecosysteemactiviteiten. Dit doe je in samenspraak met de projectconsortia. Je coördineert ook de aan het domein gerelateerde kennislijnen (sleuteltechnologieën).   

Samenvattend: een uitdagende en verantwoordelijke functie, waarbij je op de eerste rij zit bij alle nieuwe initiatieven in de hightech sector. Ook ga je aan de slag met de kennisverspreiding, communicatie en outreach van het programma. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Binnen het programmabureau kun je rekenen op de support van de directie, een supportteam en je collega domeinmanagers.  

Wat wij van jou verwachten

 • Een afgeronde masteropleiding in een relevante technische richting.
 • Ervaring en affiniteit met composiet productietechnologie
  en productieautomatisering, bij voorkeur in aerospace en/of automotive. 
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring, bij voorkeur als programmamanager in een hightech omgeving. 
 • Ervaring met het coördineren en begeleiden van innovatieprojecten binnen de context van brede samenwerkingsverbanden tussen industrie en academie. 
 • Kennis van en ervaring met sleuteltechnologieën binnen het domein. 
 • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. 
 • Resultaatgericht en in staat om prioriteiten te stellen. 
 • Een mentaliteit van een teamspeler, leider en bruggenbouwer 
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. 


In deze parttime rol werk je met partners in heel Nederland. De verwachting is dat je vanuit heel Nederland opereert, met je standplaats in Eindhoven. We bieden een boeiende werkomgeving, met enthousiaste collega’s. De aanstelling betreft een dienstverband (voorkeur) of ZZP constructie of een detachering vanuit eigen organisatie. 
 

Je sollicitatie graag naar jobs@nxtgenhightech.nl sturen, met een motivatiebrief en CV. 

Reageren kan tot en met 15 oktober 2023.

9 mei 2023

NXTGEN HIGHTECH officieel van start

26 september 2022

Managing Director NXTGEN HIGHTECH bekend gemaakt

23 juni 2022

Definitieve toekenning Nationaal Groeifonds voor NXTGEN HIGHTECH

25 april 2022

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat bezoekt NXTGEN HIGHTECH partner LeydenJar en het NXTGEN HIGHTECH programma.

14 april 2022

NXTGEN HIGHTECH ontvangt 450 miljoen uit Nationaal Groeifonds voor nieuwe generatie hightech apparatuur voor toekomstige generatie Nederlanders.