OP DEZE VACATURE KAN NIET MEER GEREAGEERD WORDEN

Vacature
Senior Marketing Communicatie adviseur 

Fulltime

Met een nieuwe generatie hightech equipment de wereld beter maken voor onze toekomstige generatie mensen: onze kinderen. Wil je daaraan meewerken? Word onze Marketing  Communicatie adviseur.

Nog nooit eerder was er een programma als NXTGEN HIGHTECH. Een programma van bijna €1 miljard om in samenwerking met ruim 340 partners de Nederlandse hightech sector een impuls te geven. Het doel? In Nederland een internationaal toonaangevend ecosysteem voor hightech equipment te realiseren, dat in ieder geval tot de top drie van Europa behoort. Daarbij willen we de rijzende sterren in de hightech equipment faciliteren om een internationale toppositie in te nemen en tegelijkertijd de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen verstevigen. Kortom: ambitieuze plannen.

Als senior Marketing Communicatie adviseur lever je een cruciale bijdrage aan dit zevenjarige programma dat uit ruim 60 projecten bestaat om Nederland toekomstbestendig te maken én de maatschappelijke problemen waarmee we nu worden geconfronteerd het hoofd te kunnen bieden.

 

Wat ga je doen?

De marketing communicatie adviseur bij NXTGEN HIGHTECH is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de communicatiestrategie en het initiëren, aansturen en uitvoeren van alle daaruit voortvloeiende marketing & communicatie activiteiten (van website tot en met persberichten, newsletters en socials), en je ondersteunt het programmabureau en het directieteam m.b.t. de communicatiestrategie.

Je bent verantwoordelijk voor alle (officiële) externe communicatie uitingen vanuit het programmabureau en ondersteunt alle projectpartners bij hun communicatie uitingen m.b.t. het NXTGEN HIGHTECH programma. Je ondersteunt in, en bewaakt het gebruik van de NXTGEN HIGHTECH huisstijl door het NXTGEN HIGHTECH team en de 330 projectpartners en andere stakeholders. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het interne communicatiebeleid richting de projectpartners en de verschillende stakeholders. Op het gebied van event management ben je een spin in het web waar het gaat om het vormgeven en het uitvoeren van grote en kleine events die NXTGEN HIGHTECH ondersteunen bij de belangrijke opgave van kennisdeling met het brede ecosysteem.

Als strategische communicatiepartner speel je een cruciale rol bij het stimuleren van vernieuwing, door innovatieve vormen van communicatie en events te initiëren en te ondersteunen. Ook ondersteun je en stem je de communicatiestrategie en kennisdeling events in de verschillende domeinen af met de domeintrekker en stakeholders binnen de domeinen.

Communicatie:

 • Communicatiestrategie uitzetten en uitvoeren
 • Communicatieplan opstellen en uitvoeren
 • Communicatiemiddelen en -kanalen beheren
 • Opdrachten uitzetten bij externe communicatiebureaus en begeleiden van de opdrachtuitvoering
 • Schrijven, beoordelen en redigeren van teksten voor diverse doelgroepen en media
 • Programmapresentaties verzorgen

 

Events:

 • Communicatiestrategie vertalen naar events, event thema’s en kernboodschappen
 • Bedenken en organiseren van kennisdelingssessies, workshops en het jaarlijkse NXTGEN HIGHTECH congres

 

Wat wij van jou verwachten

 • Een afgeronde hbo-opleiding in een relevant marketing/communicatievakgebied
 • Minimaal 8 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol in een complexe stakeholdersomgeving
 • Uitstekende advies-, organisatorische en eventmanagement vaardigheden, gecombineerd met een hands-on aanpak
 • Analytisch denkvermogen en oog voor detail
 • Proactief, resultaatgericht, flexibel en je werkt graag in en met een team
 • Ervaring met en actuele kennis van MS Office en CMS en andere pakketten relevant voor MarCom
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

In deze fulltime rol werk je met partners in heel Nederland, maar je standplaats is op ons hoofdkantoor in Eindhoven. We bieden een boeiende werkomgeving, met een enthousiaste collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden met mogelijkheid tot hybride werken.

 

Enthousiast geworden?

Als je denkt dat jij de juiste kandidaat bent voor deze functie, stuur ons dan je CV en motivatiebrief. Deadline voor sollicitatie is 10 juli 2023.

De beoogde start is 1 september of 1 oktober.

Je sollicitatie, met motivatiebrief en CV, graag sturen aan jobs@nxtgenhightech.nl.

We kijken ernaar uit om van je te horen!

9 mei 2023

NXTGEN HIGHTECH officieel van start

26 september  2022

Managing Directoer NXTGEN HIGHTECH bekendgemaakt

23 juni 2022

Definitieve toekenning Nationaal Groeifonds voor NXTGEN HIGHTECH

25 april 2022

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat bezoekt NXTGEN HIGHTECH partner LeydenJar en het NXTGEN HIGHTECH programma.

14 april 2022

NXTGEN HIGHTECH ontvangt 450 miljoen uit Nationaal Groeifonds voor nieuwe generatie hightech apparatuur voor toekomstige generatie Nederlanders.