Use case 10

Collectieve data

Autonome systemen in de tuinbouw

De Use Case Collectieve Data werkt aan een gezamenlijke taal voor de glastuinbouw die strategische samenwerking stimuleert en veilige gegevensuitwisseling mogelijk maakt tussen diverse (semi)autonome handsfree kassystemen, robots en operators.

Dit project zet stappen om binnen de tuinbouw beter samen te werken. We voegen op twee locaties oogstrobots en sorteermachines toe zodat het een fundament leg voor efficiëntere communicatie en werkprocessen.

Om dit te bereiken, werken we aan het ontwikkelen van duidelijke afsprakensets voor plaatsbepaling. Zo weten alle betrokkenen - zowel mens als machine - altijd precies waar ze aan toe zijn.

Daarnaast werken we met protocollen voor de implementatie van deze systemen bij deelnemende bedrijven. Dit zorgt ervoor dat iedereen, van kleine familiebedrijven tot grotere ondernemingen, kan profiteren van deze vooruitgang.

 

Tot slot wordt er hard gewerkt aan een toekomstige uitrol en ontwikkeling van deze technologieën. Ons doel is om deze nieuwe manier van werken niet alleen nu maar ook in de toekomst te ondersteunen, zodat de tuinbouwsector als geheel kan blijven groeien en innoveren.

Betrokken koplopers

Neem contact met ons op

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we praten je graag bij.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.