Composieten

Automatisering van composietproductie

Composiet als materiaal heeft grote potentie voor de luchtvaart en automotive industrie. Duurzaam vliegen wordt bijvoorbeeld mede mogelijk gemaakt door lichtere vliegtuigen, en de toepassing van composiet is daarvoor essentieel. Het is dus hoog tijd om composieten toegankelijker te maken.

De uitdaging

Een optimaal productieproces

De combinatie van lichtgewicht, sterkte, stijfheid, onderhoudsvriendelijkheid én corrosiebestendigheid is buitengewoon, maar het huidige productieproces is uitdagend door hoge arbeidsintensiteit, complexiteit en productiekosten.

De aanpak

Schaalbare automatisering

Met het NXTGEN Hightech programma werken we aan innovatieve automatiseringsoplossingen ter verbetering van de productie van composiet producten. Hiermee verminderen we de productiekosten en verhogen we tegelijkertijd de productieflexibiliteit. De ontwikkelde oplossingen omvatten niet alleen de productie, maar ook inspectie en reparatie. Door een efficiënter productieproces en minimale engineering en werkvoorbereiding worden composiet producten betaalbaarder.

Onze projecten

Dit zijn de projecten die binnen het Composieten domein actief zijn:

  • Digitale composiet automatisering voor een duurzame luchtvaart

  • Digitale micro-fabriek voor lichtgewicht e-mobility

  • Efficiënte en bewezen 'Zero-Defect' productie

Domeintrekker

Bouke Veldman

Bouke is een econometrist en heeft de afgelopen 30 jaar als ondernemer onderzoek in de luchtvaart en een groot aantal innovatieprojecten begeleid. Sinds 15 jaar ook op het gebied van composiet technologie, hij is van 2016-2020 directeur van de branchevereniging CompositesNL geweest.

Laatste nieuws

Geen items gevonden.

Agenda

Geen items gevonden.

Let's connect

Meer weten over het Composieten domein binnen het NXTGEN Hightech-programma?
We komen graag in contact met je.