Composieten

Automatisering van composietproductie

Composiet als materiaal heeft grote potentie voor de luchtvaart en automotive industrie. Duurzaam vliegen wordt bijvoorbeeld mede mogelijk gemaakt door lichtere vliegtuigen, en de toepassing van composiet is daarvoor essentieel. Het is dus hoog tijd om composieten toegankelijker te maken.

De uitdaging

Een optimaal productieproces

De combinatie van lichtgewicht, sterkte, stijfheid, onderhoudsvriendelijkheid én corrosiebestendigheid is buitengewoon, maar het huidige productieproces is uitdagend door hoge arbeidsintensiteit, complexiteit en productiekosten.

De aanpak

Schaalbare automatisering

Met het NXTGEN Hightech programma werken we aan innovatieve automatiseringsoplossingen ter verbetering van de productie van composiet producten. Hiermee verminderen we de productiekosten en verhogen we tegelijkertijd de productieflexibiliteit. De ontwikkelde oplossingen omvatten niet alleen de productie, maar ook inspectie en reparatie. Door een efficiënter productieproces en minimale engineering en werkvoorbereiding worden composiet producten betaalbaarder.

Onze projecten

Dit zijn de projecten die binnen het Composieten domein actief zijn:

  • Digitale composiet automatisering voor een duurzame luchtvaart

  • Digitale micro-fabriek voor lichtgewicht e-mobility

  • Efficiënte en bewezen 'Zero-Defect' productie

Domeintrekker

Peter Putting

Peter heeft een achtergrond in innovatie, engineering, ontwikkeling en project management. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van composieten producten binnen de luchtvaart, automotive, energie en scheepvaart sectoren.

Let's connect

Meer weten over het Composieten domein binnen het NXTGEN Hightech-programma?
We komen graag in contact met je.