Use case 11

Digital Twin

Van Sensoren tot Slimme Oogstvoorspelling

De Use Case Digital Twin werkt aan een nieuw digitale infrastructuur voor een nieuwe generatie autonome teeltsystemen in de glastuinbouw. De Open Source Digital Twin brengt data uit diverse bronnen samen (sensoren, klimaat en robots) en maakt nieuwe toepassingen en samenwerkingen mogelijk.

Dit project zorgt voor grote veranderingen in de tuinbouw doordat er gebruik gemaakt wordt van een slim netwerk. Dit netwerk helpt bij het maken van nieuwe soorten tuinbouwproducten met behulp van een 'Digital Twin'. Deze techniek gebruikt allerlei informatie, zoals: het weer, kaarten en gegevens van sensoren, om de manier waarop we dingen doen beter te maken.

Binnen de Use Case Digital Twin draait alles om innovatie in de tuinbouw, met een focus op vier kernpunten. We creëren een Digital Twin van de tuinbouwomgeving met geavanceerde software en 3D-modellen van planten om oogstprognoses te verbeteren. Onze Geavanceerde Plantanalyse maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de groei van gewassen nauwkeurig te monitoren.

Met draagbare plantanalyse bieden we apps en draagbare systemen voor het analyseren van planten onderweg. Ons geïntegreerd ongediertemanagement stelt ons in staat om ongedierte in realtime te monitoren en automatisch te bestrijden. Door deze technologieën te integreren, maken we de tuinbouw efficiënter, duurzamer en productiever.

Betrokken koplopers

Neem contact met ons op

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we praten je graag bij.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.