Use case 1

Full Autonomy Enabling Systems

Autonomie op en rond het melkveebedrijf

Op het landbouwbedrijf zetten we vol in op autonomie, waarbij de integratie van open veld, erf, en stal centraal staat. Onze toekomstgerichte aanpak omvat de inzet van samenwerkende robots binnen een geïntegreerd bedrijfssysteem. Deze robots voeren taken uit zonder toezicht, waarbij ze betrouwbaar te werk gaan, met de hoogste zorg voor zowel bodem als dier.

De resultaten van dit project spreken voor zich: een hogere productie met minder middelen, zonder schade aan bodem of dieren. Dit draagt bij aan het verminderen van de benodigde menselijke interactie voor repetitief werk, wat zorgt voor een duurzaam verdienmodel voor de boer.

Door de interactie tussen robots te verbeteren, zorgen we voor een veilige navigatie op en rondom de boerderijen. Daarbij richten wij ons op een gezamenlijke data-uitwisseling rondom robotprocessen zodat er centraal inzicht is tussen de verschillende systemen. Daarnaast zetten we in op het gebruik van lichtgewicht voertuigen op het land, met als uiteindelijk doel een volledig geautomatiseerde boerderij zonder toezicht te realiseren. Onze aanpak verzekert een toekomst waarin technologie en natuur hand in hand gaan, ten voordele van zowel de boer als het milieu.

Betrokken koplopers

Neem contact met ons op

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we praten je graag bij.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.