Use case 6

Handsfree Autonoom Oogsten Vollegrondsgroente

De Use Case Handsfree Autonoom Oogsten Vollegrondsgroente ontwikkelt slimme oogstmachines voor vollegrondsgroente, met focus op efficiëntie, logistiek en digitale technologie.

Geautomatiseerde oogstprocessen

De Use Case Handsfree Autonoom Oogsten Vollegrondsgroente werkt aan de ontwikkeling van autonome mobiele oogstmachines voor vollegrondsgroente met aandacht voor selectief en niet-selectief oogsten. Daarnaast zijn de logistieke aspecten van belang alsook data intensieve modellen en digital twin oplossingen.

De agrarische sector staat voor een grote uitdaging: meer produceren met minder grondstoffen en minder nadelige gevolgen voor de samenleving, het klimaat en de biodiversiteit. Klimaatvriendelijke duurzame landbouw, met zorg voor natuurlijke hulpbronnen, is essentieel voor onze voedselproductie en levenskwaliteit, vandaag, morgen en voor toekomstige generaties. Dit is essentieel om de Europese voedseluitdaging in 2050 het hoofd te  bieden: om aan de vraag te voldoen, moet de landbouwsector bijna 50 procent meer voedsel produceren dan in 2012.

Dit project ondersteunt de ontwikkeling van geautomatiseerde en autonome groenteoogstmachines, dat zal leiden tot duurzame plantaardige voedselproductiesystemen. Kleinere machines zijn licht van gewicht, wat leidt tot minder bodemverdichting en minder impact op de klimaatverandering.

 

Maar we dragen ook aan een toekomst waarin technologie de sleutel is tot het oplossen van traditionele landbouwuitdagingen.

Betrokken koplopers

Neem contact met ons op

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we praten je graag bij.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.