Use case 7

Handsfree Orchards

De Use Case Handsfree Orchards verbetert de fruitproductie met AI-gestuurde autonome tractoren, wat zorgt voor duurzamere, productievere en wereldwijd concurrerende fruitteelt.

Slimme data in fruitboomgaarden

Het project Handsfree Orchards wil de fruitproductie verbeteren met digitale technologie. Door gebruik te maken van autonome tractoren met kunstmatige intelligentie (AI), kan de groei en gezondheid van elke boom goed gevolgd worden. Dit helpt bij het oplossen van problemen zoals minder biodiversiteit en een tekort aan arbeidskrachten. Het project zorgt voor duurzamere, productievere en wereldwijd concurrerende fruitteelt.

Autonome Technologie

De Use Case is ook uitdagingen zoals arbeidstekorten en verlies aan biodiversiteit aan het oplossen, terwijl het efficiënt gebruik van middelen en economische duurzaamheid wordt bevorderd.

Het uiteindelijke doel is volledig handsfree boomgaardbeheer, waarbij sensoren, autonome machines en AI-modellen samen werken om de productie te verbeteren. Daarnaast onderzoekt het project nieuwe bedrijfsmodellen en exportmogelijkheden voor deze technologie. Zo wil deze Use Case de productiviteit verhogen, de milieu-impact verminderen en de concurrentiepositie van de landbouwsector versterken.

Betrokken koplopers

Neem contact met ons op

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we praten je graag bij.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.