NXTGEN HIGHTECH | Online partnerevent  

Op  maandag 14 maart a.s. van 15.00-16.00 uur staat tijdens de live uitzending de follow-up van het investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH in de spotlight. NXTGEN HIGHTECH focust letterlijk op: “Een nieuwe generatie hightech equipment – voor de toekomstige generaties.” Gericht op duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en technologiesoevereiniteit. Speciaal voor allen die meegewerkt hebben aan het voorstel voor het Nationaal Groeifonds NXTGEN HIGHTECH belichten de tafelgasten de actuele stand van zaken ten aanzien van NXTGEN programma.  

Op basis van onze unieke technologische competenties en een ecosysteem waarin wij op unieke wijze samenwerken, hebben we als Nederland een belangrijke positie weten te veroveren op het gebied van hightech equipment. Dat delen wij graag met onze achterban! In de online sessie op 14 maart a.s. laten we nieuwe generatie complexe machines in de volgende essentiële toepassingsgebieden aan bod komen: 
– Schone energie 
– Snellere chips 
– Snelle en precieze robots in de land- en tuinbouw 

De plannen voor de uitvoering van dit programma liggen klaar. Als NXTGEN HIGHTECH groen licht krijgt kan het direct van start. 189 MKB bedrijven, waaronder 75 start-ups en scale-ups, 130 grotere bedrijven en 23 kennisinstellingen hebben hun deelname en bijdrage toegezegd.  

Ready to start met brede steun! Ook benieuwd naar de follow-up van het NXTGEN HIGHTECH programma? Meld u nu aan voor de online sessie en krijg antwoord op vragen als: 

Het investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH bestaat uit drie belangrijke elementen:

verbinden, verdiepen en versterken van het gehele hightech equipment innovatie-systeem. 

Tijdens de  online live-uitzending vertellen verschillende tafelgasten informeel over verschillende toepassingsdomeinen, de ambities & kansen, de mogelijkheden, samenwerkingsverbanden en nog veel meer. Host van de live sessie is  Marc Hendrikse, voorzitter Topteam Topsector HTSM en de moderatie is in handen van Simone van Trier.  Co-host is: Tom van der Horst, voorzitter werkgroep NXTGEN HIGHTECH 

Aan tafel schuiven onder meer aan: 

Investeringsprogramma NXTGEN HIGHTECH
Met NXTGEN HIGHTECH realiseert Nederland een structurele versterking van het verdienvermogen; een nieuwe generatie hightech equipment voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Het investeringsplan geeft de hightech equipment industrie een impuls en handvatten om de internationale toppositie verder uit te bouwen. En dan met name in een aantal toepassingsdomeinen, zoals Biomedische Productietechnologie, Laser-Satelliet-Communicatie, Semiconductors, Composieten, Smart Industry, Energietransitie en Agrifood.”

Met NXTGEN HIGHTECH ligt een tastbaar en omvangrijk programma op tafel, waarin de internationaal onderscheidende positie van Nederland kansen biedt om nieuwe bedrijvigheid te ontwikkelen. Het programma biedt met name aan het MKb veel mogelijkheden op de actuele toepassingsdomeinen. Een krachtig verdienmodel als opmaat om de koppositie in de hightech equipment industrie te bekrachtigen!

Aanmelden en registreren
De online live-uitzending is via een livestream geheel kosteloos te volgen, mits u zich registreert via de website. Tijdens de uitzending is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stellen!

 NXTGEN HIGHTECH | Een nieuwe generatie hightech equipment
Vorig jaar heeft er in april een online sessie plaatsgevonden waarin de volgende essentiële toepassingsgebieden belicht zijn:
– Datacommunicatie via licht
– Apparatuur voor snellere medicijnontwikkeling zonder dierproeven
– Innovatieve productie van lichte composietmaterialen

Bekijk de vorige editie terug

 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Holland High Tech MIT-regeling Netwerkactiviteiten. Deelname is kosteloos en registeren kan via de persoonlijke uitnodiging.

Dit voorstel is een gezamenlijk initiatief van: Holland High Tech, TNO, High Tech NL, 4TU+RUG, FME en de ROM’s.