OP DEZE VACATURE KAN NIET MEER GEREAGEERD WORDEN

 

NXTGEN HIGHTECH is op zoek naar een Directeur Operations

Met een nieuwe generatie hightech equipment de wereld beter maken voor onze toekomstige generatie mensen: onze kinderen. Wil je daaraan meewerken? Word Directeur Operations van NXTGEN HIGHTECH.

Nog nooit eerder was er een programma als NXTGEN HIGHTECH. Een programma van bijna € 1 miljard om in samenwerking met meer dan 340 partners de Nederlandse hightech sector een impuls te geven. Het doel? In Nederland een internationaal toonaangevend ecosysteem voor hightech equipment te realiseren, dat in ieder geval tot de top drie van Europa behoort. Daarbij willen we de rijzende sterren in de hightech equipment faciliteren om een internationale toppositie in te nemen en tegelijkertijd de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen verstevigen. Kortom: ambitieuze plannen. Als directeur operations lever je een cruciale bijdrage aan dit zevenjarige programma dat uit ruim 60 projecten bestaat om Nederland toekomstbestendig te maken én de maatschappelijke problemen waarmee we nu worden geconfronteerd het hoofd te kunnen bieden.

Wat ga je doen?

Als directeur operations ben je verantwoordelijk voor het operationele verloop van het gehele programma en de stichting die opgezet is om het programma te managen. Zo zorg je ook voor een correcte naleving van de door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vastgestelde subsidie- en financiële regelingen, en voor alle processen en rapportagemomenten binnen de stichting NXTGEN HIGHTECH. Je bent in staat mensen te enthousiasmeren en te mobiliseren, samen iets op te bouwen, maar schrikt ook niet van het toezicht houden op het naleven van de processen (gate keeper rol). Dat is namelijk heel belangrijk in de komende executiefase van het programma. Je ben analytisch sterk en weet naar een oplossing te sturen, acties uit te zetten, en hiernaast de verschillende belangen in de gaten te houden.

Beoogd is dat het programma in februari/maart 2023 formeel van start gaat. Tot die tijd werk je aan de voorbereiding en inrichting van processen, de administratieve organisatie, en de stichting NXTGEN HIGHTECH.

Het programma bestaat uit een toepassingsprogramma, een verdiepingsprogramma en een ecosysteemprogramma die samenkomen in meer dan 60 grote projecten rondom de domeinen laser satellietcommunicatie, productieapparatuur voor energieopslag en conversie, biomedische productietechnologie, semiconductor equipment, flexibele microfabrieken voor composieten, handsfree agrifood, en rondom de focusgebieden van smart industry en systems engineering. Voor elk domein is er een domeintrekker, met wie jij nauw samenwerkt. Je zorgt voor een transparant en correct proces, voor tijdige communicatie. Je verliest niet uit het oog dat het programmabureau aansturend en leidend opereert, maar tevens ook klantvriendelijk dient te opereren richting de projectpartners.

Samengevat heb je een uitdagende en verantwoordelijke functie, waarbij je op de eerste rij zit bij alle nieuwe initiatieven in de hightech sector. Je bent onderdeel van het directieteam NXTGEN HIGHTECH en spin in het web met betrekking tot communicatie (met betrekking tot processen en rapportages) met de verschillende stakeholders zoals de projectleiders, domeintrekkers, de overheid – RVO en EZK, en de kennisinstellingen. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Binnen het programmabureau kun je rekenen op de support van de programmadirecteur, de strategisch directeur en wetenschapsdirecteur, en het supportteam. Je geeft leiding aan een financiële en ICT team. We zoeken iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, en tegelijk de helikopter overzicht heeft. Ben jij onze nieuwe collega in het directieteam?

Wat wij van jou verwachten

  • Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten van een solide projectadministratie en bent ‘in control’ op finance
  • Je hebt een achtergrond en een netwerk in de Nederlandse hightech industrie.
  • Je hebt brede managementervaring, en ervaring met stakeholdermanagement
  • Je hebt ervaring of aantoonbare affiniteit met het opzetten en/of coördineren van publiek-private samenwerkingsprogramma’s en projecten
  • Je bent ondernemend met een hands-on mentaliteit, pragmatische inslag en analytisch sterk
  • Je bent een teamspeler en een natuurlijk leider, waardoor je in staat bent om anderen (zowel intern als extern) te inspireren en te motiveren
  • Je bent in staat tot strategisch denken en handelen, waarbij de competentie om hoofd- en bijzaken onderscheiden een absolute must is
  • Goede beheersbaarheid van zowel de Nederlandse als de Engelse taal (C1 niveau)

In deze fulltime rol werk je met partners in heel Nederland. De verwachting is dat je in heel Nederland aanwezig bent, met je standplaats in Eindhoven. We bieden een boeiende werkomgeving, met een enthousiaste collega’s, goede arbeidsvoorwaarden, een marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire voorwaarden en flexibele werktijden met mogelijkheid tot hybride werken.

Met betrekking tot het soort dienstverband zijn er verschillende mogelijkheden die tijdens de gesprekken worden besproken. Je sollicitatie graag naar jobs@nxtgenhightech.nl sturen, met een motivatiebrief en CV. 

Reageren kan tot en met 8 januari 2023.

23 juni 2022

Managing Director
NXTGEN HIGHTECH bekendgemaakt

23 juni 2022

Definitieve toekenning Nationaal Groeifonds voor NXTGEN HIGHTECH

25 april 2022

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat bezoekt NXTGEN HIGHTECH partner LeydenJar en het NXTGEN HIGHTECH programma.

14 april 2022

NXTGEN HIGHTECH ontvangt 450 miljoen uit Nationaal Groeifonds voor nieuwe generatie hightech apparatuur voor toekomstige generatie Nederlanders.