Use case 5

Appelpluk Robot

De Use Case Appelpluk Robot werkt aan een robot die geschikt is om automatisch appels te plukken in boomgaarden en ook geschikt is om automatisch fruitbomen te snoeien.

Naar minder menselijke arbeid

Het oogsten van appels en peren is arbeidsintensief en vereist vaak tijdelijke arbeidskrachten, wat een derde van de kostprijs uitmaakt. Door strengere arbeidswetten en concurrentie wordt het steeds moeilijker om deze krachten te vinden.

Innovatie met robots

Het ontwikkelen van een robot die appels kan plukken en snoeien, heeft als doel menselijke arbeid te vervangen of te verminderen tot één persoon per machine. Deze robots worden voortdurend geoptimaliseerd in rijpe vruchtendetectie, pluksnelheid, snoeifunctionaliteit en aansluiting op digitale infrastructuren.

Duurzame fruitproductie en hogere opbrengsten

Praktijktesten en validatie bij fruittelers in Nederland en Europa moeten zorgen voor vertrouwen en acceptatie van de technologie. Samenwerking met internationale partners is essentieel. Grow Engineers spelen een sleutelrol in het efficiënte functioneren van de appelplukrobot en het genereren van data voor verdere optimalisatie.

Precision Farming wordt geïntegreerd met Munckhof Connect op de Pluk-O-Trak voor oogstregistratie. Munckhof en Riwo richten zich op de ontwikkeling en levering van plukrobots en plukunits met besturingssets. De deelnemende universiteiten en hogescholen willen nieuwe kennis ontwikkelen ter ondersteuning van bedrijven en versterking van onderwijsprogramma's.

Met deze innovaties streven we naar een duurzame en efficiënte fruitteelt, met hogere opbrengsten per hectare.

Betrokken koplopers

Neem contact met ons op

Meer weten over dit project? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we praten je graag bij.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.