Innovatiepakket 3

Handsfree Voedselverwerking

Hightech voedselverwerking

Binnen het innovatiepakket Voedselverwerking werken we aan het beter en slimmer maken van de manier van voedsel verwerken en verpakken. We gebruiken slimme technologieën zoals robotica, automatisering en alles wat digitaal kan om dit proces niet alleen efficiënter, maar ook milieuvriendelijker te maken. Minder verspilling en alles veilig van begin tot eind: goed voor de aarde én mens.

Doel en speerpunten

Toekomstbestendige voedselverwerking

We bouwen aan een toekomst waarin Nederland uitblinkt in de productie van voedsel. Flexibeler, efficiënter en duurzamer  produceren met behoud van kwaliteit en onder betere arbeidsomstandigheden staat centraal, zodat we altijd precies dat kunnen maken wat er nodig is. Zo blijven we in het wereldwijde voedselsysteem meetellen.

Onze focus? Nieuwe technologieën en systemen die elk soort voedingsproduct aankunnen. Kortom: slim en flexibel. Dit is waar echte experts aan te pas komen, mensen die weten hoe je technologie inzet om ons voedsel beter te verwerken.

We zetten ons in voor een mooie toekomst waarin het verpakken en verwerken van ons voedsel wereldwijd bekendstaat om slimheid, duurzaamheid en efficiëntie. Door samen te werken met de beste technologie leveranciers, machinebouwers, voedselverwerkers en kennisinstellingen maken we dit mogelijk. En door gezamenlijk te blijven leren en ontwikkelen met experts, zorgen we dat Nederlandse bedrijven voorop blijven lopen in deze dynamische sector. 

Onze Use Cases

Binnen het innovatiepakket Voedselverwerking wordt gewerkt aan vier Use Cases:

  • Use Case 14: Dark Fruit Factory

  • Use Case 15: Ready to go (m)eat

  • Use Case 16: Ready made Meals

  • Use Case 17: Local Tea Production

Onze locaties

Binnen dit innovatiepakket werken we met een netwerk van  drie test- en validatielocaties. Namelijk: de Food Automation Fieldlabs QING, Food Tech Brainport en Fruit Tech Campus.

Gezicht achter het innovatiepakket

Als programmamanager van het programmabureau Next Tech Food Factories zet Lisanne van Oosterhoud zich met een team van business developers en projectleiders in voor het versnellen van de ontwikkeling én implementatie van robotisering, kunstmatige intelligentie en andere slimme technologieën in voedselverwerking.

Neem contact met ons op

Ben jij een gedreven professional of een nieuwsgierige student, klaar om de agrifoodsector te vernieuwen? Of je nu expertise, een innovatief product of unieke inzichten hebt, jouw bijdrage kan belangrijke uitdagingen helpen aanpakken. Laat jouw contactgegevens achter en we nemen contact met je op!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bekijk onze andere innovatiepakketten

Glastuinbouw