Innovatiepakket 1

Handsfree Open Teelt, Veeteelt & Fruitteelt

Samen op weg naar groener boeren

Binnen dit innovatiepakket zetten we in op een groenere toekomst voor onze boeren. We richten ons op verschillende sectoren zoals akkerbouw, de fruitteelt en de veehouderij. Ons doel? Met de laatste technologische ontwikkelingen ondernemers helpen te verduurzamen. Dit betekent dat we slim en duurzaam omgaan met wat de aarde ons geeft.

Doel en speerpunten

Toekomstbestendige landbouw

Binnen dit innovatiepakket zijn er negen Use Cases actief die alles aanpakken wat met landbouw te maken heeft. Van het beter en slimmer maken van het werk op het land tot zorgen dat boeren efficiënter kunnen werken dankzij slimme machines en data.

We combineren ideeën over hoe je goed voor de aarde kunt zorgen met de nieuwste innovaties. Zoals machines die zelfstandig het land op kunnen of systemen die precies weten wanneer en waar er geoogst kan worden. Dit maakt het boerenleven niet alleen makkelijker maar zorgt ook dat het land gezond blijft en dat we slim gebruikmaken van onze grondstoffen.

 

Door samen te werken met de top in de landbouwtechnologie, zorgen we ervoor dat boeren worden ontzorgd. En dat niet alleen: we maken de weg vrij voor een landbouw die goed is voor de planeet.

 

Ons doel is om te zorgen dat ondernemers niet alleen vandaag maar ook morgen succesvol en duurzaam kunnen werken. Dat zowel binnen als buiten Nederland. We streven naar een toekomst waarin we veel meer kunnen doen met de kennis en ervaring die we nu opdoen.

Onze Use Cases

Binnen het innovatiepakket Open teelt wordt gewerkt aan negen Use Cases:

Onze locaties

Binnen dit innovatiepakket zijn er vier test- en validatielocaties ingericht, namelijk: Boerderij van de toekomst in Lelystad, Agro-innovatiecentrum De Marke, Wageningen Plant Research In Randwijk & Praktijkcentrum voor Precisielandbouw.

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage in de technologie en agrifood?

Stel je voor: jij bent een Grow Engineer en helpt mee de toekomst van de landbouw vorm te geven met de nieuwste technologieën. En het mooie is, dat kan zomaar werkelijkheid worden!

Gezicht achter het innovatiepakket

Binnen NXTGEN Hightech Agrifood bekleedt Natalie Hotrum de rol van innovatiepakkettrekker voor open teelt, vee- en fruitteelt. Met haar expertise draagt zij bij aan innovatieve oplossingen en ontwikkelingen binnen de agrarische sector.

Neem contact met ons op

Ben jij een gedreven professional of een nieuwsgierige student, klaar om de agrifoodsector te vernieuwen? Of je nu expertise, een innovatief product of unieke inzichten hebt, jouw bijdrage kan belangrijke uitdagingen helpen aanpakken. Laat jouw contactgegevens achter en we nemen contact met je op!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bekijk onze andere innovatiepakketten

Glastuinbouw

Voedselverwerking