Biomedische Productietechnologie

Een sterke waardeketen voor Nederland

Lab-on-Chip, Organ-on-Chip, kunstorganen en Cel-productietechnologie: aan kennis in Nederland geen gebrek. Wat er wél ontbreekt is een vastberaden aanpak om deze kennis om te zetten tot baanbrekende producten. Met het NXTGEN Hightech programma brengen wij hier verandering in.

De uitdaging

Van kennis naar productie

De (academische) kennis in Nederland is zeer hoog op het gebied van Lab-on-Chip, Organ-on-Chip, Artificial Organs en Cel-productietechnologie, maar zij wordt niet (goed) omgezet in producten. De voornaamste reden hiervoor is dat er een multidisciplinaire keten nodig is van toeleveranciers van hoogwaardige specialistische onderdelen op zowel het technologische als het biologische vlak.

De aanpak

Een dynamisch ecosysteem

Dit doen we door stukjes van bestaande technologie - bijvoorbeeld voor de productie van chips, cellen, bioactieve materialen - aan elkaar te koppelen. De bedrijven zijn er al, maar omdat ze uit verschillende vakgebieden komen, praten ze soms nog niet dezelfde taal. Laat staan dat hun technologie op elkaar aansluit. Daarom creëren we een ecosysteem, een omgeving, waarin we intensief met elkaar samenwerken en technologieën op elkaar afstemmen.

Onze projecten

Dit zijn de projecten die binnen het Biomed domein actief zijn:

  • One-stop-shop

  • Lab-on-Chip

  • Organ-on-Chip

  • Artificial Organs

  • Celproductietechnologie

Laatste nieuws

Geen items gevonden.

Agenda

Geen items gevonden.

Domeintrekker

Ingrid Relou

Vanuit haar achtergrond in Biomedische Wetenschappen is Ingrid al meer dan 20 jaar actief in de new business development en programma management in de Medische Technologie & Life Sciences sector.  Sinds 2014 is ze werkzaam voor start-ups, scale-ups en diverse stakeholders in de sector vanuit haar eigen bedrijf.

Let's connect

Meer weten over het Biomed domein binnen het NXTGEN Hightech-programma?
We komen graag in contact met je.