Eerste metrolijn in NXTGEN Smart Industry Capability Booster project van start
Het NXTGEN Smart Industry Capability Booster project ontwikkelt trainingsmodules over onder andere Industrie 4.0, kennis van productiesystemen en digitale vaardigheden. De Capability Booster streeft ernaar om de brede uitrol van deze technologieën in de maak-industrie te vergemakkelijken, met name in het MKB. Hiervoor gebruiken we de metrolijn metafoor en metrostation terminologie voor micro-leermodules (2-4 uur), waarbij metrolijnen de logische volgorde voor het doorlopen van deze modules vertegenwoordigen op basis van de verschillende doelgroepen. Recentelijk is de eerste metrolijn gecreëerd, de A-lijn.
Tijdens de kick-off verschoof de focus van Apps naar Identificatie en Connectiviteit om het onderwerp van deze metrolijn te verduidelijken. Belangrijke vereisten, lessen en valkuilen werden geïdentificeerd met geselecteerde enthousiaste early adopters om het toekomstige succes te waarborgen. In deze sessies werd de inhoud verder afgebakend om zich uitsluitend te richten op identificatie en lokalisatie.
De A-lijn richt zich nu op MKB's die de impact en toegevoegde waarde van het implementeren van automatische identificatie en lokalisatie van producten, gereedschappen en/of logistieke dragers willen ervaren. Wat is het huidige niveau van automatische identificatie en lokalisatie binnen bedrijven en wat zijn de benodigde stappen om dit (meer) in processen te integreren en naar het volgende niveau te tillen? De doelgroepen zijn productiemanagers, proces- en IT-ingenieurs en operators, assemblage- en logistieke teamleden.
Focusgebieden A-lijn
In de A-lijn worden de volgende onderwerpen (onder andere) behandeld:
Welke nieuwe inzichten kunnen worden verkregen als je weet waar je producten, gereedschappen of logistieke dragers zijn, voor alle doelgroepen.
Welke soorten technologieën kunnen worden gebruikt voor automatische identificatie en welke eerste stappen moeten er genomen worden voor de technologie- en procesroadmap
De volgende stappen zijn om de metrostations verder te ontwikkelen met beschikbaar lesmateriaal of materialen die nog ontwikkeld moeten worden. Daarnaast gaan we de resultaten in pilots met doelgroepbedrijven binnen het NXTGEN-consortium testen.
Met de ontwikkeling van de verschillende metrolijnen en hun onderlinge verbindingen zal een laagdrempelig trainingsaanbod voor MKB's worden ontwikkeld waarmee we hopen bij te dragen aan de beoogde impact van het NXTGEN SI-programma.
Op zoek naar partners
Voor de pilotfase van de A-lijn zijn we op zoek naar MKB's die net beginnen met het onderzoeken van dit onderwerp of al een implementatie plannen. Geïnspireerd worden door early adopters en andere MKB's die deelnemen aan deze metrolijn? Neem dan contact op met Henk van der Burgh (hjvdburgh@hhs.nl) voor meer informatie.