Innovatiepakket 2

Handsfree Glastuinbouw

Slimme technologie voedt de toekomst

Binnen dit innovatiepakket richten we ons op hightech ontwikkelingen binnen de glastuinbouw en gaan we een slimme toekomst tegemoet waarin techniek en tuinbouw elkaar vinden. We willen met "Growing-as-a-Service" de manier van telen helemaal veranderen. Dankzij zelfwerkende systemen die precies maken wat nodig is, gebruiken we minder water, mest en andere middelen, en gooien we ook minder weg.

Doel en speerpunten

Toekomstbestendige glastuinbouw

We combineren supermoderne robots met alles wat we al weten van planten kweken, zodat we niet alleen slimmer maar ook beter kunnen telen. Naast de ontwikkelingen binnen de drie Use Cases werken we aan een nieuw netwerk dat helpt om deze slimme technieken en nieuwe manieren van werken van de grond te krijgen. Samen bedenken we nieuwe manieren om samen te werken en zorgen we dat mensen en machines goed samenwerken.

Ons doel is om de productie binnen de glastuinbouw groener en slimmer aan te pakken, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Zo dragen we bij aan een sterkere economie en bieden we antwoorden op de toenemende behoefte aan voedsel dat zowel goed voor de mensen als voor de planeet is.

Dankzij onze Use Cases verwachten we een toekomst waarin automatisering, robotica, en datagebruik de glastuinbouw efficiënter, productiever en duurzamer maken. Deze ontwikkelingen zullen niet alleen de kosten verlagen, maar ook bijdragen aan een betere wereld, terwijl we klaarstaan voor de uitdagingen van morgen.

Onze Use Cases

Onze locaties

Binnen dit innovatiepakket zijn er drie test- en validatielocaties ingericht. Namelijk: World Horti Center, Tomatoworld en Robohouse.

Gezichten achter het innovatiepakket

Binnen NXTGEN Hightech Agrifood bekleden Colinda de Beer en Liesbeth Leurs samen de rol van innovatiepakkettrekker voor Handsfree Glastuinbouw.

Neem contact met ons op

Ben jij een gedreven professional of een nieuwsgierige student, klaar om de agrifoodsector te vernieuwen? Of je nu expertise, een innovatief product of unieke inzichten hebt, jouw bijdrage kan belangrijke uitdagingen helpen aanpakken. Laat jouw contactgegevens achter en we nemen contact met je op!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bekijk onze andere innovatiepakketten